Termen valabilitate

Ghid Cosmetic – Termen valabilitate

Stiai ca produsele cosmetice expirate pot cauza iritatii ale piele si infectii la ochi? Asa ca e timpul sa faci putina curatenie in trusa ta de produse cosmetice si sa arunci toate produsele vechi. Si chiar daca majoritatea produselor nu au un termen de valabilitate inscris pe cutie, ele isi pierd calitatile din momentul in care au fost deschise. Pentru o mai buna cunoastere a produselor va sfatuim sa urmaritii termenele de garantie in functie de produs:

Produse cu termen de valabilitate 4 – 6 luni: cremele pentru conturul ochilor, uleiurile antirid.

Produse cu termen de valabilitate 6 – 9 luni: lapte de corp, lotiunile tonice, emulsiile demachiante. Aceste produse sunt concepute pornind de la idea ca sunt folosite zilnic, se consuma foarte repede, nu se pune problema alterarii.

Produse cu termen de valabilitate 12 luni: cremele, laptele si uleiul solar, autobronzantele, fondul de ten, anticearcanul, rjul de buze, etc

Produse cu termen de valabilitate 12 – 18 luni: rimelul(mascara)

Produse cu termen de valabilitate 24 luni: lacul de unghii.

Pentru o mai mare siguranta pot fi urmarite si:

  • culoarea produsului cosmetic(daca trece de la alb la alb galbui, atunci principiile active vegetale au suferit reactia de oxidare);
  • mirosul(daca produsul are miros de ranced, atunci substantele active au fost alterate);
  • textura produsului(daca produsul este expirat, apa s-a evaporat, deci produsul trebuie aruncat.

Aceste pictograme, sunt inscriptionate pe etichetele produselor cosmetice si desemneaza gradul de biodegrabilitate si indica faptul ca aceste produse sunt valabile 12/6/24 luni de la deschiderea cutiei/flaconului. In plus, producatorii de cosmetice sunt obligate prin lege sa afiseze atat pe ambalajul secundar cat si pe cel primar lotul produsului si data de expirare a acestuia, sau sa se faca referire la locul de pe produs unde este tiparita aceasta informatie.

text

text

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.
Call Now Button