Scurt istoric

Tratamente cosmetice

Atat timp cat natura este expresia adevarului si a frumusetii, simtul frumosului va exista in fiecare om. El caracterizeaza si va caracteriza din ce in ce mai mult femeia al carei potential spiritual se conjuga cu un simt estetic deosebit de dezvoltat.

Cuvintele lui Stendhal „Frumusetea este o promisiune a fericirii” sunt si astazi de mare actualitate. Dorinta de a fi frumoasa a existat, exista si va exista. Idealul frumusetii feminine dateaza de 3500 de ani. Toate egiptencele doreau sa semene cu Nefertiti, al carei nume se traducea ca „Preafrumoasa a sosit …”. Imparateasa si-a pastrat prestigiul de prima frumoasa a statului Kemet datorita unui numar mic de mijloace cosmetice: masti, alifii, balsamuri care purificau si hidratau pielea, cosmetica decorativa – fard alb, rosu, vopsea pentru par, pleoape, ruj.

Frumusetea a devenit scopul si darul, arta si natura femeii. Frumosul a fost consideratdin toate timpurile rar, unic. Cum sa indepartezi defectele provocate de un mod de viata incorect si de o ecologie proasta?

Exista numeroase mijloace de compensare propuse de cosmetologia contemporana. Intre cosmetologia terapeutica si chirurgia plastica exista granite. Acele mijloace de care se folosesc cosmetologii din saloanele de frumusete se utilizeaza si in clinicile chirurgicale – ca metode de refacere dupa o interventie chirurgicala, ca mijloace suplimentare de imbunatatire a sanatatii.

Insa la baza chirurgiei plastice stau, cu toate acestea, niste metode de tratament mai dure si radicale. Procedeele cosmetice influenteaza vitalitatea tesuturilor, ajuta la igiena pielii, intarzie aparitiei ridurilor si mentine un timp mai indelungat tineretea. Frumusetea fiziologica, durabila, se obtine prin cumpatare, o completa disciplina a conditiilor vietii, ingrijiri igienice rationale, tratament medical sau chirurgical pentru imperfectiunile figurii si corpului. O astfel de infrumusetare necesita o echipa omogena de biologi si medici care sa-si aplice cunostintele si arta lor in acest scop. Astfel, infrumusetarea nu mai este un lux, ea reprezinta un progres social, de reala importanta.

Trebuie tinut seama ca pielea este un organ al corpului care, ca si celelalte reflecta starea de sanatate fiziologica. Nu exista totusi o limita precisa intre pielea normala care necesita ingrijiri cosmetice si unele boli inestetice ale pielii. De aceea nu trebuie sa ne mire faptul ca medicii dermatologi se intereseaza de estetica cosmetologica, cu toate ca rolul lor incontestabil este in tratamentul bolilor de piele.

Biochimia, chirurgia, fizioterapia si-au largit domeniile lor de activitate si in ceea ce priveste corectarea numeroaselor imperfectiuni fizice. Preocuparea pentru cosmetologie este, asadar, parte componenta a practicii curente a dermatologiei din zilele noastre. Activitatea estetica priveste medicina, atunci cand anomaliile pielii indica boala, iar celalalt aspect priveste cosmetologia pura, cand este vorba de o piele normala, careia ingrijirea igieno-cosmetica ii e suficienta pentru a fi mentinuta in perfecta stare.

text

text

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.
Call Now Button